Caravana Sensabilitate – o lecție de viață – patru orașe, 996 kilometri parcurși, 378 de semnături strânse pentru promovarea drepturilor persoanelor cu surdocecitate… Și tu poți semna Carta Drepturilor persoanelor cu surdocecitate din România AICI.

Deși nu i-am avut alături de această dată pe domnul Vasile Adamescu și pe intepretul său, Viorel Micu, din motive de sănătate, Caravana Sensabilitate a vizitat patru orașe în perioada 15-18 mai 2017 – Iași, Galați, Focșani și Buzău.

În prima zi a caravanei, am fost la Palas Mall Iași, unde am fost vizitați de copii, părinți, colegi și prieteni dragi de la Liceul Tehnologic Special Vasile Pavelcu, de la Liceul Special Moldova din Târgu Frumos, dar și de profesori și studenți de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

A doua zi a caravanei am petrecut-o în Galați, la Centrul Comercial Auchan Galați, unde ne-am bucurat să revedem oameni dragi de la Școala Profesională Specială “Paul Popescu Neveanu“.

Astăzi am primit o lecție de viață. O lecție ce se numește Sensabilitate. Pentru un moment am pășit în lumea celor care nu văd și nu aud. Am experimentat ceea ce înseamnă să “vezi” lumea din jurul tău cu ajutorul altor simțuri. Am înțeles și vreau să cred ca voi aprecia mai mult ceea ce am pentru că DA, aud, văd, mă plimb și mă pot bucura de tot ce mă înconjoară. Este uimitor cum te poți speria de ceva banal (în cazul meu – o plantă artificială) doar pentru ca nu o poți percepe vizual…., mulțumesc Sense pentru această experiență.” Anamaria Istrate, asistent social în Galați.

A treia zi a caravanei a început fulminant în Focșani, la Focșani Mall, unde zeci, sute de copii, profesori, părinți, reprezentanți ai Asociației Surzilor și ai Asociației Nevăzătorilor, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, ai Colegiului Național al Asistenților Sociali din România – Filiala Vrancea, studenți străini voluntari din Franța, Spania, Portugalia, dar și clienți ai magazinului, au experimentat Cortul Senzorial și au sprijinit cauza persoanelor cu surdocecitate.

Despre surdocecitate, experențial: vizita în cortul senzorial. O modalitate foarte simplă și accesibilă tuturor de a înțelege o realitate complexă. Felicitări Sensabilitate pentru povestea spusă dicolo de cuvinte, sunete și imagini!” Alina Gârleanu, „Asistentul social al anului 2015” reprezentant al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România – Filiala Vrancea

Am încheiat caravana la Buzău, la Aurora Mall, alături de copiii și profesorii Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, dar și de oameni care se aflau în magazine și au dorit sa afle mai multe despre surdocecitate.

Mulțumim Fundației Orange, finanțator al proiectului Sensabilitate, precum și voluntarilor angajați Orange care ne-au sprijinit în fiecare din orașe. Au fost alături de noi încă de la început Autonom Rent-a-Car și Algernon, cărora le suntem profund recunoscători. De asemenea, ținem să mulțumim în mod special spațiilor comerciale din aceste orașe, care ne-au pus la dispoziție locația pentru a ne desfășura în condiții optime evenimentele de sensibilizare și informare.

Posteaza un comentariu

Posturi Similare