Sense International Romania (SIR) s-a înființat ca organizație non-guvernamenatală românească în anul 2001. Timp de peste 15 ani au fost implementate numeroase proiecte și programe – toate pentru a sprijini statul roman să ofere servicii de calitate persoanelor cu surdocecitate – în special copiilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple.

Viziunea SIR este o lume în care toţi copiii şi adulţii cu surdocecitate pot deveni membri activi ai societăţii.

Misiunea SIR este de a lucra în parteneriat cu persoanele cu surdocecitate, familiile acestora, personalul de îngrijire şi specialişti, pentru a avea certitudinea că toţi aceştia au acces la consiliere, oportunităţi şi sprijin.

Lucrând în parteneriat cu Ministerul Educației, inspectorate școlare și școli speciale pentru copii cu deficiențe de vedere sau de auz, autorități locale, direcții pentru protecția copilului și maternități, SIR a dezvoltat programe în patru direcții strategice  majore:

Promovarea drepturilor persoanelor cu surdocecitate

despre_promovare-drepturi
Citeste mai multe

Intervenție timpurie pentru nou-născuții cu deficiențe senzoriale

inter3
Citeste mai multe

Servicii vocaționale pentru tineri cu surdocecitate

inter1
Citeste mai multe

Servicii educaționale pentru copii cu surdocecitate

inter3
Citeste mai multe

Toate aceste proiecte au făcut ca SIR să fie singura organizație din România ce lucrează în beneficiul persoanelor cu surdocecitate devenind, în timp, resursa cheie în acest domeniu.

Mai multe informații despre Sense Internațional România găsiți pe www.surdocecitate.ro