1. Informații introductive

Platforma www.sensabilitate.ro este realizată la inițiativa Fundației Sense Internațional România și are ca scop crearea unei resurse cheie online în domeniul surdocecității, care se adresează persoanelor cu surdocecitate, părinților, profesorilor, terapeuților, medicilor, directorilor de instituții și altor persoane interesate.

Proiectul creării platformei www.sensabilitate.ro este finanțat de către Fundația Orange și face parte din fondul de finanțare ”Lumea prin culoare și sunet” deschis organizațiilor non-guvernamentale pentru proiecte în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz.

Fundația Sense Internațional România este o organizație non-guvernamentală românească, înființată în anul 2001 și înregistrată la Tribunalul Judecătoriei sector 6 din București sub nr. 18PJ/2001, având codul fiscal nr. 13833304 și contul RO05 RNCB 0077 0502 3229 0001 (RON), deschis la Banca Comercială Română, sector 6, bd. Timișoara nr 4-6, București, cu sediul în Bucureşti, Bdul. Timişoara, nr. 27, bl. D, sc. B. et.5, ap.23, sector 6.

Misiunea fundației este de a lucra în parteneriat cu persoanele cu surdocecitate, familiile acestora, personalul de îngrijire și specialiști, pentru a avea certitudinea că toate acest grupuri au acces la consiliere, oportunități și sprijin.

Fundația Sense Internațional România va deține rolul de Administrator al platformei www.sensabilitate.ro și va gestionatoate informațiile de pe platformă.

Instrucțiunile cu privire la utilizarea platformei se regăsesc în termenii și condițiile descrise în cadrul acestei secțiuni.

Informațiile din cadrul platformei pot fi modificate de către administratorul site-ului, reprezentat de Fundația Sense Internațional România, fără a face o notificare în prealabil către persoanele care îl utilizează, utilizatorii.

Utilizatorii site-ului au oricând la dispoziție informațiile cu privire la termenii și condițiile de utilizare a platformei, fără să existe restricții în acest sens. Prin utilizarea platformei, utilizatorii își dau acordul cu privire la termenii și condițiile platformei www.sensabilitate.ro. Dacă un utilizator nu este de acord cu anumite aspecte descrise în Termeni și condiții, pot înceta utilizarea platformei.

 1. Despre www.sensabilitate.ro

Platforma a fost gândită și creată în beneficiul persoanelor cu surdocecitate și a celor care lucrează sau interacționează cu acestea – părinți, familie, asistenți sociali, psihopedagogi, psihologi,kinetoterapeuti,asistenți personali, terapeuți, cadre didactice, medici, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ special, ai instituțiilor de stat din domeniul de Sănătate, Educație, Servicii Sociale, Autorităților persoanelor cu dizabilități și ONG-uri interesate.

Fiind dedicată în primul rând persoanelor cu surdocecitate (combinație de deficiențe de văz și de auz, în diferite grade), platforma este accesibilă pentru aceste persoane, având un modul de accesibilitate integrat, poziționat în partea superioară a site-ului, care permite: mărirea și micșorarea textului, schimbarea culorilor și doar text.

Toate informațiile și documentele regăsite pe platformă pot fi consultate cu titlu gratuit de către utilizatori, cu condiția creării unui cont de utilizator unic – mai multe detalii referitoare la acest aspect sunt detaliate în cadrul secțiunii cu nr. 3, ”Crearea unui cont de utilizator”.

Platforma este compusă din următoarea serie de secțiuni/informații ce pot fi consultate:

 • Categoria ”Despre”, unde se găsesc informații despre inițiatorul platformei, Fundația Sense Internațional România, despre platformă și despre finanțator, Fundația Orange;
 • Categoria ”Surdocecitatea”, unde se regăsesc informații despre această dizabilitate distinctă, definiția ei, tipurile, cauzele și metodele de comunicare folosite de persoanele cu surdocecitate;
 • Categoria ”Harta” oferă acces la o hartă interactivă a României, compusă din serviciile, instituțiile școlare și specialiștii avizați în domeniulsurdocecității. Inițial, vor fi incluse instituțiile și persoanele partenere Fundației Sense Internațional România, existând posibilitatea de extindere și cu alte instituții și persoane de referință în acest domeniu;
 • Categoria ”Biblioteca”, unde sunt incluse articole și cărți de referință în domeniul surdocecității;
 • Categoria ”Cursuri”, unde pot fi accesate cursuri de formare-inițiere și specializare în domeniul surdocecității, create de către Fundația Sense Internațional România, împreună cu o serie de parteneri specialiști în domeniul deficiențelor senzoriale multiple;
 • Categoria ”Blog”, unde pot fi consultate ultimele informații legate de evenimente, activități legate de activitatea Fundației Sense Internațional România;
 • Categoria ”Forum”, unde utilizatorii pot interacționa între ei, pot facecomentarii pe baza articolelor postate și a unor subiecte inițiate, de interes comun;
 • Categoria ”Contact”, unde pot fi găsite datelede contact ale Fundației Sense Internațional România, alături de un formular de contact.

 

 1. Crearea unui cont de utilizator

Accesul pe platformă a utilizatorilor este recomandat de către inițiator, Fundația Sense Internațional România, pe baza creării unui cont de utilizator unic, pentru a putea avea acces integral la toate informațiile și documentele puse la dispoziție pe platformă.

În cazul în care utilizatorul preferă accesarea platformei fără crearea în prealabil a unui cont, va putea vizualiza doar o parte din informații. Consultarea informațiilor complete va fi posibilă numai după crearea unui cont individual de utilizator.

Crearea unui cont se realizează în urma accesării butonului ”Contul meu”, disponibil în partea dreaptă sus a site-ului. Odată accesat, face redirecționarea către pagina de autentificare, unde se face înregistrarea pe baza completării formularului de înscriere și crearea noului cont.

După alegerea unei opțiuni, platforma va recunoaște noul utilizator, pe baza numelui și parolei alese, informații pe care utilizatorul le va folosi de fiecare dată când accesează platforma.

În urma creării unui cont nou fiecare utilizator are posibilitatea de a:

 • Avea acces gratuit la materialele din categoria ”Bibliotecă”
 • Avea acces gratuit la materialele din categoria ”Cursuri”
 • Interacționa cu ceilalți utilizatori
 • De a crea un nou subiect de discuție pe forum
 • De a comenta și distribui materialele disponibile

În lipsa creării unui cont de utilizator, următoarele categorii din site nu vor fi disponibile:

 1. Documentele din categoria ”Bibliotecă”
 2. Documentele din categoria ”Cursuri”
 3. Subiectele și discuțiile din categoria ”Forum”

Persoanele eligibile să își creeze un cont sunt menționate în formularul de înscriere pentru crearea contului, în categoria Funcție/Status, după cum urmează:

 • Persoană cu surdocecitate
 • Părinte
 • Asistent personal/ghid de comunicare
 • Profesor
 • Medic
 • Alte categorii de persoane, câmp care trebuie completat de către utilizator cu Funcția deținută

 

 1. Obligațiile unui utilizator

Fiecare utilizator al platformei www.sensabilitate.ro are obligația de a furniza informații corecte și reale despre propria persoană atunci când realizează propriul cont de utilizator. În cazul în care administratorul platformei suspectează informațiile ca nefiind reale, își rezervă dreptul de a suspenda temporar contul.

Fiecare utilizator are obligația de a utiliza un limbaj decent, nediscriminatoriu și adecvat fiecărei discuții. Utilizatorul are obligația de a nu crea conținut sau de a nu posta informații sau mesaje:

 • Obscene
 • Care conțin informații nerelevante, precum cele comerciale, de vânzare a unor produse
 • Cu caracter politic
 • Care nu corespund discuțiilor de pe forum și tematicii destinate pentru fiecare categorie de site în parte, conform opiniei Administratorului

Dacă administratorul platformei observă contrariul, își rezervă dreptul de a sterge mesajele cu conținut nepotrivit, de a suspenda temporar sau definitiv contul utilizatorului, informând utilizatorul printr-un advertisment și restricționându-i accesul pe platformă.

 

 1. Dispoziții finale

Termenii și condițiile detaliate se aplică pe termen nelimitat de la prima accesare a platformei www.sensabilitate.ro. Ele pot fi modificate de către administrator oricând, fără o notificare în prealabil, utilizatorul având obligația de a verifica versiunea actualizată la fiecare accesare, semnalizată prin ”Data ultimei modificări”.

Inițiatorul platformei, Fundația Sense Internațional România, dorește să își îmbunătățească continuu serviciile și informațiile disponibile, și pentru orice probleme și sugestii, vă invităm să scrieți solicitarea/mesajul dvs. la contact@sensabilitate.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data ultimei modificării a acestei secțiuni – ianuarie 2017.